Vinderen er fundet i arkitektkonkurrencen

Vinderen af Tiny Church arkitektkonkurrencen er fundet, og dermed får Danmark sin første såkaldte ’Tiny Church’. Det blev Julius Nielsen OFFICE, der løb med førstepladsen.

”Med et meget klart koncept og en relativt simpel formgivning fremstår ’Tolvkanten’ som et meget overbevisende forslag til Nordhavnens nye Tiny Church. Med en søjlegang og en overdækket veranda møder bygningen omgivelserne med en åben og generøs invitation.,” skriver bedømmelseskomiteen i begrundelsen.

Komiteen har stået overfor et væld af idérigdom og kreativitet, der har udmøntet sig i mange forskellige måde at løse den stillede opgave på, og konstaterer, at der er lagt et meget stort stykke arbejde i at opfylde de ønsker og rammer, der var sat op for konkurrencen.

Komiteen udtrykker særlig begejstring for, at konstruktionen meget aktivt bliver en del af byrummet:

”Bænken på verandaen inviterer til uformelle, naturlige ophold i denne nye fortolkning af våbenhuset på kirkerummets og bygningens yderside. Bygningen møder tydeligt sine omgivelser i øjenhøjde. I dette hus er alle velkomne,” lyder det videre i begrundelsen.

Tre forslag blev præmieret – en vinder og to 2. pladser, der var særligt inspirerende, der gik til henholdsvis arkitekterne Laurids Bager og Philip Lütken og Cubo Arkitekter ved Rune Riis. Desuden har bedømmelseskomiteen givet en rosende omtale af yderligere 5 forslag, der på den ene eller anden måde markerer sig med et særligt udtryk, en speciel idé eller en overraskende detalje. Og her har vinderen været et skridt foran de andre på ét punkt, lyder det i begrundelsen: ”Forslaget balancerer meget fint mellem det hverdagsagtige verdslige og ydmyge og det ophøjede sakrale og værdige. Den formår faktisk på en gang både at være monumental og skrøbelig. På én gang ”tiny” og ”large”, som forslagsstilleren selv beskriver det.”

Se vinderne og de øvrige projekter her: https://issuu.com/kirkefondetdk/docs/receipt_bi_617752902  

Alle forslag til konkurrencen kan ses i Hans Egedes Kirke mandag til torsdag kl. 10-13 til den 21. marts.