Inspirationsaftner om det aktive kirkerum - AFLYST

Inspirationsaftnerne er desværre aflyst pga. corona-restriktioner, men aftnerne flyttes til foråret 2021. Nærmere besked om nye datoer vil komme ud snarest!

Kirkefondet vil gerne hjælpe med at gøre åbne kirker til levende kirkerum, også uden for gudstjenesterne og andre planlagte aktiviteter. Derfor arbejder vi med begrebet ”det aktive kirkerum” Én ting er at åbne døren for besøgende, men det er noget andet at gøre rummet til et sted, hvor man bliver fristet til at gå på opdagelse, hvor man kan blive klogere på, hvad kirke og kristendom er, eller hvor man kan få lidt hjælp til at holde en lille stille stund, mens man er i rummet.

Derfor inviterer Kirkefondet til to inspirationsaftner i efteråret om det aktive kirkerum for kontaktpersoner, menighedsrådsmedlemmer, ansatte eller andre interesserede fra nuværende og kommende vejkirker eller åbne kirker.

Vi har inviteret Karin Sundmark, der er stiftsadjunkt for gudstjenesteudvikling i Lund Stift i Sverige, og som også har stor erfaring med aktive kirkerum, til at holde et oplæg med inspiration fra Sverige. Derudover vil udviklingskonsulent i Kirkefondet Berit Weigand Berg og generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsen stå for to workshops, om hvad vi må i et kirkerum, og komme med eksempler på, hvordan man så kan aktivere et kirkerum. Vi viser bl.a., hvordan man kan aktivere kirkerummet i den kirke, hvor inspirationsaftenen holdes. Der vil også blive tid til udveksle erfaringer omkring åben kirke og tiltag for de besøgende. Aftenen vil også byde på et måltid mad.

Tidspunkt:
Onsdag den 18. november 2020 kl. 17-21.30 i Klostermarkskirken i Ringsted eller
torsdag den 19. november 2020 kl. 17-21.30 i Alderslyst Kirke ved Silkeborg 

Pris og tilmelding: 
Det koster kr. 300,- pr. deltager. Tilmelding til cl@kirkefondet.dk senest onsdag den 28. oktober 2020 med angivelse af sogn, navn og e-mailadresse.