De nye vejkirkebrochurer er udkommet!

Så er de nye brochurer over vejkirker og andre åbne kirker for 2019 udkommet. Igen i år er der 431 kirker fordelt udover hele landet, der har valgt at være med i brochurerne.

Brochurerne findes i 2 udgaver: én for Jylland med 226 kirker og én for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer) med 205 kirker. Brochurerne er trykt i 95.000 ekspl. i alt.

I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser. 

For 4 år siden introducerede vi cykelvenlige vejkirker, der betyder, at der ved disse kirker er et sted, hvor man kan stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske, og der vil være en cykelpumpe til rådighed. De cykelvenlige vejkirker er der igen i år kommet endnu flere af. Som noget nyt er Den Danske Pilgrimsrute i år også tegnet ind på kortet i brochuren over Jylland, og kirkerne langs den har fået et nyt symbol, så turister til fods eller på cykel kan besøge kirkerne langs ruten.    

Brochurerne kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer mv. og ved henvendelse til Kirkefondet. De kan også ses og downloades fra www.vejkirker.dk. Her kan man også søge på de enkelte vejkirker eller på symbolerne, så man f.eks. kan finde alle vejkirker med kalkmalerier eller alle cykelvenlige vejkirker.  

Vejkirkebrochurerne er populære, når man tager rundt på ture i Danmark. Formatet gør det nemt at have dem liggende i handskerummet, og med den nye mobile hjemmeside kan man altid finde den nærmeste vejkirke.

Det er 19. gang, at Kirkefondet udgiver disse brochurer over vejkirker og andre åbne kirker i Danmark. Det er de deltagende kirker, der finansierer trykning og distribution af brochurerne. Brochurerne er atter i år illustreret og layoutet af tegner og grafiker Kim Broström.