Vi går i kirke, vi er kirke, og vi passer på vores kirke. Tre forskellige måder at bruge begrebet kirke på, som hænger sammen, men som alligevel er forskellige. Ofte har vi en god fornemmelse af, hvilken type af kirke vi taler om. Men det sker fra tid til anden, at vi taler forbi hinanden, fordi vi ikke er bevidste om – eller enige om – hvad der ligger i de forskellige typer.

Hos Kirkefondet arbejder vi med kirke på stort set alle tænkelige måder. Fra det ret konkrete om, hvordan det at være den lokale kirke netop der, hvor I er kirke. Over de mere teoretiske diskussioner om, hvad det vil sige at være kirke. Og til overvejelser om, hvordan man kan bruge både kirkerummet og rummet omkring kirken.

Interessant nok viser det sig, at måderne at tale om kirke på nok er forskellige, men de er ofte meget afhængige af hinanden. Hvad vi tænker, at kirke er på et mere teoretisk plan, bliver omsat til praksis og hverdag igennem det, vi gør, og det vi overvejer. Derfor stiller vi ofte spørgsmålet: ”Hvad vil det sige at være kirke lige netop her?” til de sogne, vi er i kontakt med. Nærmest uanset hvorfor vi arbejder sammen med dem.

Kirkefondet har udgivet 4 bogmærker, som giver hjælp til at tale om kirke og kirkeliv på forskellig måde:

10 gode idéer til at tale om kirke og tro
10 gode råd til menighedsrådsmødet
10 gode råd til udvikle aktivivteter i fællesskab
10 gode spørgsmål om kirkens liv og vækst

Vil du vide mere eller sende en bestilling,
så kontakt os på

Tlf.: 33 73 00 33
kirkefondet@kirkefondet.dk


Foredrag og workshops om kirkens liv

Læs mere

Læs mere i "Kirken i dag" nr. 1/2022, hvor der er spændende artikler og inspiration om folkekirke i fremtiden 

Download temanummeret gratis her