Find en vejkirke

Vejkirkebrochurer 2021

Så er de nye brochurer over vejkirker og andre åbne kirker for 2021 udkommet. I år er der 422 kirker fordelt udover hele landet, der har valgt at være med i brochurerne.

Brochurerne findes som sædvanlig i 2 udgaver: én for Jylland med 221 kirker og én for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer) med 201 kirker. Brochurerne er trykt i 94.000 eksemplarer i alt.
 

Et væld af oplysninger om kirkerne

I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser. 

I 2015 introducerede vi cykelvenlige vejkirker, der betyder, at der her vil være et sted, hvor man må stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske, og der vil være en cykelpumpe til rådighed. Der er lige nu knap 200 kirker, der er cykelvenlige! Sidste år er der også kommet et symbol for cykelvenlige vejkirker, der har et elstik, så man kan få opladet sin elcykel. Der er ca. 30 af disse kirker rundt om landet.

I 2016 blev Den Danske Klosterrute indtegnet på kortene, og de kirker, der ligger på ruten har fået et symbol. Læs mere om Den Danske Klosterrute på www.klosterruten.dk.

I 2017 blev Hærvejen også tegnet ind, og kirkerne på den er markeret med et symbol. Find ruter og læs mere på www.haervej.dk

Den Danske Pilgrimsrute er nu også tegnet ind på kortene i begge brochurer, og kirkerne langs den har fået et symbol med en muslingeskal. Læs mere om ruten på www.santiagopilgrimme.dk  

Der er også et symbol ved de kirker, der er med i Nationalmuseets lydguide "Øret til væggen" om kalkmalerier, der kan downloades til din smartphone via App Store eller Android Marked. Læs mere på https://natmus.dk/salg-og-ydelser/museumsfaglige-ydelser/kirker-og-kirkegaarde/kalkmalerier-i-danske-kirker/oeret-til-vaeggen/.

I nogle af kirkerne vil der være personale eller frivillige, som er til rådighed med oplysninger om kirken og måske byder på en kop kaffe e.lign. I kirkerne vil der være fremlagt oplysninger om kirken og sognet, og de fleste steder vil der være en bibel eller salmebog til rådighed til personlig fordybelse og andagt.

Download de nye brochurer

Brochurerne kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer mv. og ved henvendelse til Kirkefondet.

Du kan også downloade de nye brochurer ved at klikke på nedenstående links. Der er direkte link til kirkernes hjemmesider i brochurerne.

download

Brochuren for

Jylland

download

Brochuren for

ØERNE


 

Tips til besøg i kirkerne

Mange bruger brochurerne, når de tager rundt på ture i Danmark. Formatet gør det nemt at have brochurerne liggende i handskerummet. Oplysninger om kirkernes adresser gør det nemt at indtaste adressen på sin GPS.
Klikker du på kortet herunder er det muligt at søge på de enkelte vejkirker eller på symbolerne, så man f.eks. kan finde alle vejkirker med kalkmalerier eller cykelvenlige vejkirker. 

Ønsker du at finde kirkernes adresser på mere deltaljerede kort eller deres GPS-koordinater eller se fotos af kirkerne henviser vi til hjemmesiden www.korttilkirken.dk.

Planlægger du at tage på tur med børn eller børnebørn, har Nanna Lønne Votborg skrevet en rigtig god artikel til hjemmesiden "Sjov for børn" om vejkirker, og om hvordan man kan forberede besøg i en kirke med børn. Læs artiklen her.

Er I vejkirke eller vil I gerne være det?

Nyttige informationer og materialer til presse finder du her.

Læs mere

Find en vejkirke