hline
 

Kirkefondet er en uafhængig folkekirkelig organisation, der hjælper med at skabe liv og vækst i menighederne. 
Læs mere om os
her.
Se Kirkefondets årsberetning for 2016
her.
Se folder om Kirkefondets arbejde
her

De nye vejkirkebrochurer er udkommet

I alt 415 kirker fordelt ud over hele landet er med i de nye brochurer "Vejkirker og andre åbne kirker" for 2017. Brochurerne udkom 1. april, og du kan downloade brochurerne ved at klikke på nedenstående links.  
Brochuren for Jylland
Brochuren for Øerne

Brochurerne kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, på turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer mv. De kan også fås ved henvendelse til Kirkefondet.
I brochurerne kan man se, hvor kirkerne ligger. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser. Som noget nyt i år er Hærvejen indtegnet på kortene i Jyllandsbrochuren, og de vejkirker, der ligger på den har fået et symbol.
Læs mere om brochurerne på www.vejkirker.dk

Inspirationsaftener i forbindelse med ny bog om ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

I august udkom bogen "Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken", der er udgivet af forlaget Ingerfair i samarbejde med Kirkefondet og 3K-uddannelsen i Aarhus. Bogen er skrevet af Dorte Kappelgaard, der er udviklingskonsulent i Kirkefondet, Troels B. Carlander, konsulent i Ingerfair, og Steen Eskildsen, der er kirke- og kulturmedarbejder i Vigerslev Kirke. Bogen giver en praksisnær og sammenhængende tilgang til at involvere og lede frivillige i folkekirken. Den giver redskaber til at engagere og involvere flere frivillige i kirkens arbejde og viser, at der er mange måder at udvikle et godt frivilligmiljø på.
Læs mere om bogen her.
I forbindelse med bogen indbyder vi her i foråret til nogle inspirationsaftener om frivillighed i folkekirken i henholdsvis Maribo, Kolding og Viborg. Læs mere om de enkelte inspirationsaftener nedenfor.
Tirsdag den 28. marts i Maribo  Er afholdt!
Tirsdag den 25. april i Kolding
Onsdag den 26. april i Viborg

Nyt spil: Om at være menneske

Kirkefondet har netop udgivet spillet "Om at være menneske", der er udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro. Det består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier. Spillet spilles i grupper med 2-5 personer. 
Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge til åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål.
Læs mere om spillet her.

Gudstjeneste fra kanten - ny bog med liturgiske tekster fra Iona Community/WGRG

Hvert år rejser tusindvis af mennesker fra hele verden - også fra Danmark -til den lille ø Iona, som ligger ud for Skotlands barske vestkyst. Iona er ikke kun kendt for dens historie, men også for Iona Community og det Iona-inspirerede fællesskab Wild Goose Resource Group, der arbejder med at gøre gudstjenestelivet fornyende og livgivende.
Nu har Kirkefondet udgivet bogen "Gudstjeneste på kanten" med et stort udvalg af bønner, velsignelser, veksellæsninger, meditationer, dialoger og hele liturgier fra Iona Community/Wild Goose Resource Group, som er blevet oversat til danske forhold. Læs mere om bogen her. 

Kirkefondet er også på Facebook

Det er også muligt at følge Kirkefondets arbejde på Facebook, hvor vi vil komme med nyheder, inputs og inspiration. Hvis du er på Facebook, så gå ind og "synes godt om" vores side.

Få inspiration fra "Kirken i dag"

Kirkefondets magasin "Kirken i dag" har eksisteret i over 10 år og tager spændende, aktuelle kirkelige temaer op til debat og inspiration.
Magasinet udkommer 4 gange om året, og temaerne i 2017 vil være: I menighedsrådet - og hvad så?, Hvad er en gudstjeneste?, Nye målgrupper og arbejdsformer og Kirken på landet - hvad nu?. 
Tegn et abonnement på "Kirken i dag" for hele året for kun kr. 250,-. Vi giver 10% rabat ved bestilling til et helt menighedsråd. 
Læs mere om magasinet her.
Mangler du et nummer i samlingen, eller kan hele menighedsrådet bruge et temanummer som inspiration, så kan tidligere temanumre stadig købes. Se hele listen over tidligere temanumre her.

Kender I jeres sogn eller provsti godt nok?

Kirkefondet har en lang tradition og stor erfaring med at lave profiler og analyser til sogne, pastorater og provstier. Med en profil eller en analyse får I et billede af befolknings-sammensætningen i jeres område lige nu, men også en oversigt over udviklingen de seneste 15 år. Det er derfor et godt redskab til planlægning og målsætning af arbejdet. 
Læs mere om sogneprofiler og -analyser
Læs mere om provstiprofiler

Ny bysalme vandt Kirkefondets salmekonkurrence

Salmen "En engel har åbnet Guds vindue" skrevet af Niels Johansen, der er forfatter, salmedigter, foredragsholder og tidligere sognepræst, blev vinder af Kirkefondets salmekonkurrence, der var udskrevet i anledning af Kirkefondets 125 års jubilæum. Niels Johansen løb også med 2. præmien med konfirmationssalmen "Nu trækker himlen glad sit vejr", mens Anette Broberg Knudsen fik en 3. præmie for bysalmen "Kom, Gud Helligånd, med glæde". Der blev også uddelt en ekstra specialpris til Bente Graugaard Nielsen.
Læs mere om vindersalmerne her.
Se de fire vindersalmer her
 

Få Kirkefondet til at hjælpe med liv og vækst

Kirkefondets konsulenter har gennem årene hjulpet omkring 400 sogne og nogle provstier med at sætte visioner og mål for fremtidens kirkelige arbejde. Læs mere om vore tilbud her.

Hent hjælp til samtale om kirken

Kirkefondet var i 2004 og 2008 med til at udgive materialet "Kirke hos os" med en tilhørende hjemmeside. Nu er der kommet nyt materiale i form af 4 små video-indslag med samtaleguide, der kan anvendes som indledning til samtale om kirkens liv og vækst på f.eks. et menighedsrådsmøde. Temaerne for video-indslagene er: Folkekirkens formål - hvorfor er vi her?, Danskernes tro, Den lyttende kirke og Fremtidens drømme. Materialet kan ses på www.kirkehosos.dk
I samarbejde med Danmarks Kirkelige Mediecenter har Kirkefondet også leveret indhold til hjemmesiden "Debat, der batter". Her er der mulighed for at arbejde med debatoplæg med overskrifterne "Leg med tro" og "Leg med kirken". Det består af små filmklip med interviews, og til klippene er der arbejdsark, der kan danne grundlag for en debat i menighedsrådet om, hvornår folkekirken virkelig er kirke, og hvad den skal tilbyde for at være relevant kirke. Se mere på www.debatderbatter.dk      

10 gode råd til menighedsrådsmødet

Kirkefondet har som en hjælp til menighedsrådene lavet et bogmærke med 10 gode råd til menighedsrådsmødet, så det bliver bedre og mere effektivt, og der bliver mere tid til at tale om liv og vækst i kirken. Bogmærket kan købes for kr. 10,-. Du kan også se de 10 gode råd her

 

 

NYHEDER

Nyt temanummer af "Kirken i dag"

Temaet er "I menighedsrådet - og hvad så?" og henvender sig specielt til de nye menighedsråd

 

Ny udviklingskonsulent ansat i Kirkefondet

Kirkefondet har pr. 1 maj 2017 sognepræst og cand.theol. Berit Weigand Berg som udviklingskonsulent...

 

Kommentar: Folkekirken på tærkslen til 2017

Læs Henrik Bundgaard Nielsens kommentar med et eksempel fra den virkelighed folkekirken står...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.

 
hline