Inspirationsaftner om det aktive kirkerum

Sidste år måtte vi desværre aflyse disse inspirationsaftner pga. corona, men nu prøver vi igen.

Kirkefondet vil gerne hjælpe med at gøre åbne kirker til levende kirkerum, også uden for gudstjenesterne og andre planlagte aktiviteter. Derfor arbejder vi med begrebet ”det aktive kirkerum” Én ting er at åbne døren for besøgende, men det er noget andet at gøre rummet til et sted, hvor man bliver fristet til at gå på opdagelse, hvor man kan blive klogere på, hvad kirke og kristendom er, eller hvor man kan få lidt hjælp til at holde en lille stille stund, mens man er i rummet.

Derfor inviterer Kirkefondet til to inspirationsaftner i efteråret om det aktive kirkerum for menighedsrådsmedlemmer, kontaktpersoner for vejkirker, præster, kirke- og kulturmedarbejdere eller andre ansatte fra nuværende og kommende vejkirker eller åbne kirker.

Vi har inviteret Karin Sundmark, der er tidligere stiftsadjunkt for gudstjenesteudvikling i Lund Stift i Sverige, og som også har stor erfaring med aktive kirkerum, til at holde et oplæg med inspiration fra Sverige. Derudover vil udviklingskonsulent i Kirkefondet Berit Weigand Berg og generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsen stå for to workshops om, hvad vi må i et kirkerum, og komme med eksempler på, hvordan man så kan aktivere et kirkerum. Vi viser bl.a., hvordan man kan bruge kirkerummet i den kirke, hvor inspirationsaftenen holdes. 
Der vil også blive tid til udveksle erfaringer omkring åben kirke og tiltag for de besøgende. Aftenen vil byde på et måltid mad.

Tidspunkt:
Onsdag den 6. oktober 2021 kl. 17-21.30 i Klostermarkskirken i Ringsted eller
Torsdag den 7. oktober 2021 kl. 17-21.30 i Alderslyst Kirke ved Silkeborg.

Pris og tilmelding: 
Inspirationsaftenen koster kr. 300,- pr. deltager. 
Tilmelding til cl@kirkefondet.dk senest onsdag den 20. september med angivelse af hvilken inspirationsaften, du tilmelder dig/jer med oplysning om sogn, navn og e-mailadresse. Efter tilmeldingsfristen udsendes faktura.