Gode samtaler kan opstå hvor som helst og når som helst. Men gode samtaler kan også hjælpes på vej ved, at nogen taget det på sig at være vært for dem.

Kirkefondet, KFUM og KFUK i Danmark og ungdomspræsten i Viborg Domprovsti har arbejdet tæt sammen med en gruppe unge om at udvikle nye ideer til, hvordan folkekirken sammen med unge lokalt kan tilrettelægge og tilbyde samtaler og refleksioner over livets små og store spørgsmål. Samtaler, der i udgangspunktet retter sig til de 16-25 årige tæt på deres hverdag, men som også kan bruges af alle andre. Det er tænkt som en mulighed for at skabe samtaler med unge, der ikke på forhånd kender hinanden, men kan bestemt også bruges i grupper, der allerede kender hinanden - lokalt i folkekirken eller i det kirkelige ungdomsarbejde. Projektet er støttet af Folkekirkens Udviklingsfond. 

I forbindelse med projektet er der blevet udviklet en æsken, der dels er et ”startkit”, hvor man finder forslag til de første seks samtaler, og dels en værktøjskasse med praktiske og gode råd samt billedkort, der kan bruges til at sætte gang i samtalen uanset emne. Æsken indeholder: 68 billedkort, en ”pixibog” med vejledning og gode råd, 2 værtsbadges, forslag til seks forskellige samtaler indenfor kategorierne: den forsigtige, den modige og den anderledes samt en tjekliste med bud på, hvad det kan være godt at have styr på, når man byder ind til samtale.
Se "pixibogen" med vejledning og gode råd her.
Læs mere om æsken og bestil den her.
Der har også været afholdt et seminar og en konference omkring projektet.
Se et referat og nogle af indlæggene fra konferencen i Viborg den 7. september 2020 her

Som en afslutning på projektet er der også blevet udarbejdet en rapport om det. 
Læs hele rapporten her.

 

Vil du vide mere eller sende en bestilling,
så kontakt os på

Tlf.: 33 73 00 33
kirkefondet@kirkefondet.dk