Mød Kirkefondet på Himmelske Dage på Heden

april 10,2019

I dagene 30. maj-2. juni er der Himmelske Dage i Herning, hvor der vil være mere end 300 spændende arrangementer i tilknytning til tro og kirke. Læs mere om de Himmelske Dage på www.himmelskedage.dk eller på deres Facebookside.

Kirkefondet er selvfølgelig også med! Vi har et stort telt på Mulighedernes Marked, hvor vi bl.a. vil give inspiration til, hvordan man kan gøre sit kirkerum mere aktivt. Derudover har vi to koncerter fredag eftermiddag, to workshops om henholdsvis det aktive kirkerum og om individet og fællesskabet lørdag og to muligheder for at spille spillet ”Om at være menneske”.

Program for Kirkefondets arrangementer:

Kirkefondets telt på Mulighedernes Marked:
Besøg vores aktive kirkerum, og lad dig inspirere! Du vil også kunne se vores udgivelser og tilbud og få en snak med os!
Torsdag den 30. maj: Torsdag kl. 15.30-22, Fredag kl. 9.45-22 og Lørdag kl. 9.45-18 

Folkekirkemødet:
Kirkefondet er en af arrangørerne bag Folkekirkemødet, der foregår fredag kl. 9-16. Se hele programmet her.

Festlig koncert med sange og salmer fra hele hele verden med Peter og Betty Arendt og deres band:
Betty og Peter Arendt og band præsenterer ved denne forrygende og festlige koncert nogle af sangene fra den helt nye sangbog "Himlen og jorden må feste - 70 sange og salmer fra verden", som de har redigeret, og som udgives af Kirkefondet sammen med en ny cd med samme titel. Bandet består af vidt forskellige musikere med klassisk, jazz-, latinamerikansk og rockbaggrund.
Fredag kl. 16-17 på scenen ved Mulighedernes Marked
Fredag kl. 19-20 på Herning Bibliotek i Verdensmålscafeen


Oplæg, diskussion og ideudvikling: Det åbne og aktive kirkerum:
Gudstjenesten er slut, kirkekaffen er drukket og krummerne efter småkagerne er fejet væk. Stearinlysene på alteret er pustet ud, blomsterbuketterne er sat væk, så de kan stå køligt, og en lille time efter er der ingen der kan se, at rummet har været rammen omkring en gudstjeneste.
Men skal det være sådan, eller kan kirkerummet være åbent og aktive i mange flere timer også uden det betyder at vi skal finde flere præsteressourcer og kirketjenertimer? Både Kirkefondet og Lolland-Falsters stift arbejder i disse år med at skabe mere åbne og aktive kirkerum, og vi vil gerne invitere til to timers oplæg, debat og idéudvikling. Teologisk konsulent fra Lolland-Falsters Stift Karen Marie Leth-Nissen vil præsentere eksempler på, hvordan man har arbejdet aktivt med kirkerum i både Lolland-Falster stift og Europa, så kirkerne er blevet mere åbne og aktive i forhold til lokalsamfundet.
Udviklingskonsulent fra Kirkefondet Berit Weigand Berg vil præsentere bud på, hvordan man kan gå på opdagelse både i et kendt og et ukendt kirkerum. Hvordan kendte ting fra kirkerummet kan bruges som små andagtssteder og hvordan man med små ændringer og tilføjelser kan invitere besøgende til at fordybe sig i kirkerummet, uanset om man kommer med en kulturel eller en religiøs interesse.
Generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsen indleder og styrer den efterfølgende debat.
Lørdag kl. 10-12 på Scene 7, Nørregade 7A, Herning

Oplæg og diskussion: Mellem individ og fællesskab:
Vi taler ofte om det individuelle og det fælles som to modpoler, man skal finde en balance i mellem. Er det muligt at skabe mødesteder, der bygger på den enkeltes mulighed for at bringe sig selv i spil? Kan fællesskab hjælpe den enkelte til at finde sin egen stemme? Hvordan kan vi skabe plads til tro og eksistens på mødepunkter i kirken på ligeværdige måder? Vær med til at drøfte, hvordan vi skaber gode mødesteder i kirken.
Erhvervs-ph.d.-studerende Dorte Kappelgaard fra Kirkefondet vil indlede med et oplæg, hvor hun trækker på den tyske sociolog Hartmut Rosa, interviews med udviklere af kirkelige aktiviteter og erfaring med udviklingsprocesser i sognekirker.
Lørdag kl. 13-15 i Huset no. 7, rum 2 og 3, Nørregade 7A, Herning

Kom og spil og få gode gode samtaler om tro og eksistens:
"Hvad når livet ikke er den gave, du forventede?" Vær med til at spille spillet "Om at være menneske", du også kan bruge i menigheden, med konfirmander og privat med vennerne. Lise Damkjær, der har udviklet spillet introducerer det, og vi spiller i små grupper. Tag gerne venner med eller spil dig til nogle nye!
Fredag kl. 13-15 og lørdag kl. 15-17 i Huset no. 7, rum 2 og 3, Nørregade 7A, Herning