Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

Gudstjeneste fra kanten

Hvert år rejser tusindvis af mennesker fra hele verden – også fra Danmark – til den lille ø Iona, som ligger ud for Skotlands barske vestkyst. Øen Iona er for skotterne, hvad Jellingestenene er for danskerne, et synligt og historisk bevis for, at kristendommen for længe siden kom til disse egne. På Iona allerede i 563, hvor Columba sammen med 12 munke kom til Iona og byggede et kloster.

I dag er Iona også kendt for Iona Community og det Iona-inspirerede fællesskab Wild Goose Resource Group, der arbejder med at gøre gudstjenestelivet fornyende og livgivende. Det gør de i klostret på Iona, men de har også udgivet en masse bøger og musik til inspiration og eftertanke. John L. Bell, Graham Maule og Ruth Burgess er bare nogle af dem, der kan nævnes som idefolk bag udgivelserne. Teologien og liturgien er præget af den keltiske levevis, der er meget livsnær og jordbunden.

”Gudstjeneste fra kanten” indeholder et stort udvalg af disse bønner, velsignelser, veksellæsninger, meditationer, dialoger og hele liturgier, som er blevet oversat til danske forhold. Bogen er opbygget efter kirkeåret og derudover er der også et afsnit om heling, som er en hel særlig tradition på Iona.
Bogen er en brugsbog, hvor man kan blive inspireret til at fejre gudstjeneste på nutidens præmisser. De enkelte dele kan bruges når som helst, f.eks. ved andre gudstjenester eller som et element i højmessen, ved andagter, morgensang eller lejrbål, til egen andagt og personlig opbyggelse. 

Bogen er redigeret af Jørgen Degn Bjerrum, Finn Dyrhagen, Allan Ibsen, Per Vibskov Nielsen og Charlotte Lydholm.

Bogen er på 240 sider og koster kr. 299,-.

Bestil bogen ved at sende os en e-mail på kirkefondet@kirkefondet.dk eller ringe til os på tlf. 33 73 00 33. 

  

 

NYHEDER

Kirkefondet holder ferielukket

I ugerne 28, 29 og 30 holder Kirkefondets kontor sommerlukket

 

Kommentar: Småt er også godt - men hvordan?

Læs generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsens seneste kommentar om "små gudstjenester"

 

Nyt temanummer af ”Kirken i dag”

Det nye temanummer stiller spørgsmålet ”Hvad er en gudstjeneste?"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.