Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

Anbefaling

Tine Lindhardt, biskop, tidl. sognepræst ved Fredens Sogn i Odense, skriver:

I vinteren 2010-11 besluttede menighedsrådet i Fredens Sogn Odense, at tage fat på en strategiproces.
Hvad skal vi, hvad vil vi, hvad er der brug for, hvordan skal der prioriteres for at nå flest muligt med evangeliet? Vi fandt hurtigt ud af, at inden vi kunne svare på de spørgsmål, måtte vi vide noget mere om, hvem det er, der bor i sognet. Selvfølgelig kendte mange i menighedsrådet deres sogn og sted, men det var alligevel overraskende at læse sogneanalysen fra Kirkefondet. For sådan een besluttede menighedsrådet at få lavet.

Sogneanalysen viste sig meget hurtigt at være et fremragende værktøj i strategiprocessen, fordi den tegner sognet for os, så man får et næsten fysisk billede af det. Vi opdagede, hvor mange unge og enlige, der bor her. Vi glædede os over, at det stadigt er de fleste, der bliver kirkeligt begravet, når de dør. Vi blev bekræftede i vores fornemmelse af, at sognet er ved at skifte fra at være et sogn med mange ældre til at blive et sogn med mange børn og børnefamilier. Og meget mere.

På den måde har vi fået et rigtigt godt grundlag for vores debatter og overvejelser og endelige beslutninger om de tiltag, vi vil sætte i værk i de kommende 5 år - og den overordnede retning, mission og vision vi har for vores arbejde i og ud fra kirken.

Sogneanalysen blev ikke vores Bibel - trods alt. Men den er blevet læst og brugt, og bliver det stadigt, og har fået æselører og kaffepletter og er blevet fyldt med post-its. Det er en rapport og analyse, vi nødigt ville undvære.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.