Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

 

Nyt temanummer om at være kirke i byen

13-12-2016

Det nye nummer af "Kirken i dag" sætter fokus på at være kirke i byen.

Byerne vokser. Mere end halvdelen af danskerne bor i en by med over 20.000 indbyggere. Nye bydele skyder op i de større danske byer, og befolkningssammensætningen i de gamle ændrer sig. Det nye temanummer af ”Kirken i dag” undersøger, hvad det vil sige, at være kirke i byen.

Du kan bl.a. læse Kåre Gades interview med den verdenskendte byrumsarkitekt Jan Gehl om, hvordan byerne udvikler sig, og hvordan kirken kan tilpasse sig. Læs også artikler om, hvad byboerne forventer af kirken, og hvordan kirker i Kinas storbyer er lykkedes med at udbrede kristendommen blandt både fabriksarbejdere og samfundseliten. Du kan også få inspiration fra en lang række danske kirker, der på hver deres måde har tilpasset sig udviklingen i byen. Fx fra Skt. Lukas Sogn i Aarhus, der er præget af en ung befolkning med stor til- og fraflytning, og Vesterbro Sogn i København, hvor 7 kirker med hver deres profil tilsammen rammer bredt ud i den brogede befolkning. Der er også artikler om, hvordan kirken bliver en mere integreret del af byrummet, og hvilken betydning kirkeklokkerne kan have for et storbymenneske.

Artiklerne er skrevet af bl.a. Kåre Gade, Henrik Reeh, Birger Nygaard, Poul Henning Bartholin, Esben Thusgård, Jens Bertelsen, Anna Mette Exner og Kenneth Skytte.

Se en oversigt over temanummeret her.

Temanummeret koster 70,-.
Et abonnement for 2016 (4 numre) koster 240,-.


 

NYHEDER

Kirkefondet holder ferielukket

I ugerne 28, 29 og 30 holder Kirkefondets kontor sommerlukket

 

Kommentar: Småt er også godt - men hvordan?

Læs generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsens seneste kommentar om "små gudstjenester"

 

Nyt temanummer af ”Kirken i dag”

Det nye temanummer stiller spørgsmålet ”Hvad er en gudstjeneste?"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.