Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

 

Ny bog om frivillighed i folkekirken netop udkommet

09-09-2016

Udviklingskonsulent Dorte Kappelgaard har været medforfatter på bogen "Ledelse og involvering...

Bogen "Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken" er udgivet af forlaget Ingerfair i samarbejde med Kirkefondet og 3K-uddannelsen i Aarhus, og den er skrevet af Dorte Kappelgaard, der er udviklingskonsulent i Kirkefondet, Troels B. Carlander, konsulent i Ingerfair, og Steen Eskildsen, der er kirke- og kulturmedarbejder i Vigerslev Kirke. 

Bogen giver en praksisnær og sammenhængende tilgang til at involvere og lede frivillige i folkekirken. Den giver redskaber til at engagere og involvere flere frivillige i kirkens arbejde og viser, at der er mange måder at udvikle et godt frivilligmiljø på.

”Bogen kommer godt og detaljeret omkring alle de forhold, som er relevante for at inddrage, organisere, lede samt rekruttere og fastholde frivillige. Let tilgængelige teoretiske modeller suppleres med omfattende guides til at gennemføre workshops og analyser, som giver læseren et godt udgangspunkt for at fungere som forandringskonsulent i det lokale sogn og skabe udvikling af frivilligmiljøet. De generelle indsigter fra arbejdet med frivillige kombineres med en god forståelse for den særlige kirkelige betydning af frivillige som delagtige i menigheden, uanset kirketype, menighedsopfattelse eller den lokale virkelighed, som vi er kirke i. Teksten er krydret med gode eksempler fra forskellige kirker i hele landet. Med denne bog får folkekirkens menighedsråd, præster, ansatte og andre, der koordinerer det frivillige arbejde, et godt redskab til at fremme arbejdet med kirkens liv og vækst”, Søren Abildgaard, formand for Landsforeningen af Menighedsråd.

Bogen kan købes hos Kirkefondet ved at sende os en e-mail på kirkefondet@kirkefondet.dk 

172 sider - kr. 299,-


 

NYHEDER

Nyt temanummer af "Kirken i dag"

Temaet er "I menighedsrådet - og hvad så?" og henvender sig specielt til de nye menighedsråd

 

Ny udviklingskonsulent ansat i Kirkefondet

Kirkefondet har pr. 1 maj 2017 sognepræst og cand.theol. Berit Weigand Berg som udviklingskonsulent...

 

Kommentar: Folkekirken på tærkslen til 2017

Læs Henrik Bundgaard Nielsens kommentar med et eksempel fra den virkelighed folkekirken står...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.