Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

 

Nyt spil, der skal skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål

08-06-2016

Kirkefondet har netop udgivet spillet "Om at være menneske", der kan bruges i både...

”Om at være menneske” er udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro.

Spillet består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier af kort: Tro, Håb, Kærlighed, Fødsel, Liv og Død. Spillet spilles i grupper med 2-5 personer. Man spiller typisk 1½-2 timer eller mere afhængig af, hvor dyb snakken skal være. Hver deltager formulerer en udfordring, man gerne vil undersøge i spillet, og så reflekterer man over den gennem spillet. Udfordringen kunne f.eks. være: Hvordan kan jeg være den forælder, jeg gerne vil være? Hvordan løser jeg en konkret konflikt, jeg er i? Hvad er det egentlig, jeg vil? Hvordan kan jeg føle Guds nærvær?

Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge. Kirker kan bruge spillet til åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål. Derudover kan spillet også bruges sammen med din partner, med venner/veninder, til facilitering af eksistentielle samtaler på arbejdspladsen og som individuel refleksion.
Der medfølger en vejledning med gode råd til spillelederen.
Se spillevejledningen her.

Spil inkl. spilleterning koster kr. 350,-.
Vælger man at dele spillet op, kan der købes ekstra spilleterninger og spilleregler hos Kirkefondet.
1 terning med to kort med spilleregler: kr. 25,-

Vi indbyder alle til at komme og høre om og afprøve spillet ved en lille reception fredag den 19. august kl. 14-16 i Johannes Døbers Kirkes krypt, Trekronergade 12, 2500 Valby. Vi glæder os til se dig!

Spillet er udviklet af Lise Damkjær, der er civilingeniør, coach og proceskonsulent og medlem af menighedsrådet ved Valby Søndre Sogn i København. Lise har afprøvet spillet i mange forskellige grupper og sammenhænge med positiv respons. Her er nogle anbefalinger fra personer, der har prøvet det:

”Det kan være svært at komme i gang med at tale sammen om det, der er tæt på, men spillet fungerede nærmest som en kickstarter, så inden vi så os om, var vi midt i en personlig samtale”, Inge Lise Pedersen, menighedsrådsformand i Lindevang Sogn på Frederiksberg.

"Spillet åbner op for de spørgsmål, som angår os alle som mennesker. Dermed er det også velegnet i samtalen med de mennesker, der hverken kender det kristne eller kirkelige sprog," Jarl Ørskov Christensen, præst og konsulent i "Folkekirke og religionsmøde".

"I løbet af ingen tid sad vi og talte om noget (livs-)vigtigt. Vi kunne næsten ikke tro det, så godt var det!", Jens Carlsen, ledelsesrådgivning

"Hvad skal man bruge terninger til i sit liv? Og kan man blive mere vis på sig selv og sin situation gennem samvær om nogle kort med spørgsmål?
Terningerne er et tegn på tilfældighedernes indvirken i mit liv - og ja, ved kortenes hjælp og medspillernes input, kommer både jeg og mine konfirmander et skridt videre på livets vej,"
Adrian Hove-Kreutzfeldt,sognepræst i Gerlev-Draaby-Skoven

"Sjældent har jeg oplevet at blive visere ved at se mig selv som en brik i et spil, hvor næste valg anvises terningernes tilfældigheder. Men i dette spil går tilfælde og pladsgivende samvær op i en højere og indsigtsfuld enhed!", Jette Louise Marcher, astronomiformidler

Facilitering i spillet eller undervisning i at facilitere det kan tilkøbes. Se mere på www.learning4life.dk.

 

 


 

NYHEDER

Nyt temanummer af "Kirken i dag"

Temaet er "I menighedsrådet - og hvad så?" og henvender sig specielt til de nye menighedsråd

 

Ny udviklingskonsulent ansat i Kirkefondet

Kirkefondet har pr. 1 maj 2017 sognepræst og cand.theol. Berit Weigand Berg som udviklingskonsulent...

 

Kommentar: Folkekirken på tærkslen til 2017

Læs Henrik Bundgaard Nielsens kommentar med et eksempel fra den virkelighed folkekirken står...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.