Printervenlig version
 
 
 
     
 
 
 

Klokkerne fra Absalons Kirke flytter til Fyn

19-02-2015

Kirkeklokkerne fra den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro blev taget ned den 19. februar

Kirkeklokkerne fra den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro blev taget ned den 19. februar, og de skal i fremtiden ringe for andre sognebørn. Den ene klokke er allerede solgt til Fangel kirke på Midtfyn. Sognepræsten i Fangel Kirke, Mathias Kærup, var hurtig i vendingen, da det blev offentliggjort, at Kirkefondet ville sælge Absalons Kirke. I Fangel havde man i flere år ønsket sig en klokke mere, og Mathias Kærup blev hovedinitiativtageren bag, at Fangel Kirke nu kan modtage en af de klokker, som tages ud af Absalons Kirke. 

Klokkerne blev ved hjælp af en stor kran fjernet fra Absalons Kirke på Sønder Boulevard på Vesterbro i København. For at klokkerne kunne fjernes, blev der lavet et hul i taget på højre tårns inderside, så en kran sat op i Skjalm Hvides Gade kunne løfte de store bronzeklokker ud den vej.

Det specialiserede firma THOMO klokkeservice står for flytningen af de to bronzeklokker på henholdsvis 1270 og 635 kg. Klokkerne køres i første omgang til THOMO i Allested på Fyn. Herfra skal den store klokke videre til Fangel Sogn, og den lille bliver opbevaret, indtil den skal hænge i en ny kirke, som dog ikke er fundet endnu.
”Vi er glade for, at vores ønske om en ekstra klokke nu kan realiseres og ser frem til at få klokken op at hænge”, siger formanden for menighedsrådet i Fangel,
Merete Garde Østerbye. 

Absalons Kirke fik ny ejer 1. december 2014, da handlen mellem Kirkefondet og kirkens nye ejer, Lennart Lajboschitz, faldt på plads. Lennart Lajboschitz har købt kirken med det formål at skabe et hus til aktiviteter og samvær for alle. Tidligere er orgel og krucifiks blevet fjernet fra bygningen og på torsdag, og med fjernelsen af klokkerne sættes der et symbolsk punktum for bygningens tidligere funktion.

”Jeg ønsker, at det nye aktivitetshus skal byde alle velkomne. Klokkerne var en del af bygningens gamle liv. Derfor er jeg glad for, at de nu kan genbruges et andet sted, hvor de igen kan tjene deres oprindelige formål”, udtaler Lennart Lajboschitz.

 

 


 

NYHEDER

Kirkefondet holder ferielukket

I ugerne 28, 29 og 30 holder Kirkefondets kontor sommerlukket

 

Kommentar: Småt er også godt - men hvordan?

Læs generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsens seneste kommentar om "små gudstjenester"

 

Nyt temanummer af ”Kirken i dag”

Det nye temanummer stiller spørgsmålet ”Hvad er en gudstjeneste?"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.