Printervenlig version
 
 
 
     
 
 
 

Pressemeddelelse: Kirkefondet har solgt Absalons Kirke

16-10-2014

Absalons Kirke på Vesterbro er blevet solgt og skal i fremtiden bruges som "moderne...

Kirkefondet er glad for at kunne meddele, at vi har solgt Absalons Kirke på Vesterbro til Lennart Lajboschitz, der er grundlægger af Tiger-butikkerne. Han har planer om at indrette kirken til et "moderne forsamlingshus" til glæde for lokalområdet.
Det er Colliers International Danmark A/S, der har stået for salget af kirken, og de har udsendt nedenstående pressemeddelelse i anledning af salget:  


Absalons Kirke som ”moderne forsamlingshus”
 
Sidste år besluttede Kultur- og kirkeminister Marianne Jelved at nedlægge seks københavnske folkekirker. Fire af disse kirker hjemfaldt derved til Kirkefondet, som hyrede Colliers International Danmark A/S til at sælge de tre af dem. Nu er køberen af den største og dyreste af de tre kirker, Absalons Kirke på Vesterbro, fundet - Tiger-milliardær Lennart Lajboschitz.  Det kan med glæde konstateres, at det er lykkedes at finde en køber, der både kan matche de ønsker, Kirkefondet har til anvendelse af kirkebygningen fremover og tilmed har en del millioner på bankbogen.
 
For Absalons Kirke på Sønder Boulevard på Vesterbro er netop blevet solgt for 10,25 millioner kroner til grundlæggeren af Tiger, Lennart Lajboschitz. Kirken skal fremover bruges til aktiviteter, som skal involvere lokalområdet. Eksempelvis bordtennis, skak, forelæsninger, musik og mad.  
- Jeg vil lave et sted, som mere eller mindre er et forsamlingshus. For mig handler det om den dynamik og energi, der er i rummet. Jeg vil også gerne have en dialog med folk i området om, hvad vi kan bruge det til, fortæller Lennart Lajboschitz, som for nylig trådte ud af den daglige drift af Tiger.

Med denne vision for kirken lever Lennart Lajboschitz til fulde op til Kirkefondets forventning om, at ejendommen fremover skal have et socialt, kulturelt og almennyttigt formål.

Rekordstor interesse for kirken
Ud af de kirker, som har været til salg, er det uden tvivl Absalons Kirke, der har været størst interesse for. Ifølge Colliers har mange forskellige virksomheder og organisationer set muligheder i kirken.
- Vi har aldrig oplevet så stor interesse for en offentlig bygning, som da kirken blev sat til salg. Det gjorde faktisk ikke opgaven nemmere, tværtimod. I en sådan sag skal vi jo virkelig finde en køber, som både kan matche formål og pris. At Kirkefondet har besluttet at sælge til Lennart Lajboschitz har især været pga. hans bæredygtige visioner om at inddrage de lokale og åbne kirken for alle, siger Peter Lassen, COO og partner hos Colliers.

Colliers har – udover Absalons kirke til Lennart Lajboschitz – også tidligere solgt Samuels Kirke på Nørrebro til Boligselskabet VIBO, som vil omdanne kirken til ungdomsboliger. Den tredje kirke, Blågårds Kirke, regner man også med at få afviklet i nærmeste fremtid.

Lokal opbakning
Lokalt er der også glæde over planerne for Absalons Kirke, idet formanden for menighedsrådet i Vesterbro Sogn, Jens Andersen, har udtalt sig til Vesterbro Bladet, at han finder planerne for kirken spændende. Han håber, at bygningen derved kan komme lokalsamfundet til gavn på en anden måde, nu hvor den ikke længere er kirke, og den på en ny måde kan danne ramme om fællesskab mellem mennesker.

15. oktober 2014

 

 


 

NYHEDER

Nyt temanummer af "Kirken i dag"

Temaet er "I menighedsrådet - og hvad så?" og henvender sig specielt til de nye menighedsråd

 

Ny udviklingskonsulent ansat i Kirkefondet

Kirkefondet har pr. 1 maj 2017 sognepræst og cand.theol. Berit Weigand Berg som udviklingskonsulent...

 

Kommentar: Folkekirken på tærkslen til 2017

Læs Henrik Bundgaard Nielsens kommentar med et eksempel fra den virkelighed folkekirken står...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.