- om gudstjeneste og liturgi

Vi oplever det sammen, når vi er til den samme gudstjeneste. Men vi oplever det ikke ens. Derfor kan det være en god idé med en løbende samtale, hvor hver enkelt har mulighed for at fortælle, hvad de oplever i gudstjenesten.

1. HVORNÅR STARTER EN GUDSTJENESTE?
Hvornår er du klar til gudstjeneste? Ved de 9 bedeslag, ved præludiet, ved indgangsbønnen, eller måske allerede mens du gør dig klar derhjemme?

2. MUSIK OG SALMER
Hvad betyder musikken og salmerne for dig? Er de afgørende, uden betydning eller forstyrrende for din gudstjeneste?

3. BIBELLÆSNINGER
Hvilken rolle har bibellæsningerne for dig? Sætter du dig på forhånd ind i, hvad dagens tekst er, afventer du spændt, eller lytter du knap så fokuseret?

4. DE FASTE LED
Hvor vigtige er de faste led for dig? Fx Trosbekendelsen, den apostolske velsignelse, den aronitiske velsignelse og meddelelserne?

5. BØNNER
Hvilken betydning har bøn i gudstjenesten for dig? Ind- og udgangsbøn? Fælles bønner som Fadervor og Kirkebønnen, bønner i forbindelse med dåb og nadver? Bøn i stilhed?

6. DÅB OG NADVER
HVor vigtige er dåb og nadver for din gudstjenesteoplevelse? Skal de heltst begge være til stede? Kan det ene eller begge sakramenter undværes? 

7. ANDRE HANDLINGER
Hvad tænker du om andre indlagte handlinger i gudstjenesten? Er lystænding, korstegning med vand, fredshilsen eller andre lignende ting noget, der styrker eller forstyrrer gudstjenesten for dig?

8. KIRKENS UNIVERSELLE VINKEL?
Er det væsentligt for dig, at gudstjenesten også rummer kirkens universelle vinkel? Det kan være at bede for verden, at læse hilsner fra venskabsmenighed eller lign. 

9. GUDSTJENESTENS CENTRALE DELE?
Hvilke dele af gudstjenesten er helt centrale for dig? Er der led i gudstjenesten, som skal med som minimum, for at det fremstår som gudstjeneste for dig?

10. GUDSTJENESTENS MINDRE VÆSENTLIGE DELE?
Hvilke dele af gudstjenesten er mindre væsentlige for dig? Er der led i gudstjenesten som for dig godt kan undværes lejlighedsvis? Er der led, som for dig kan undværes hver gang?

Vil du vide mere eller sende en bestilling,
så kontakt os på

Tlf.: 33 73 00 33
kirkefondet@kirkefondet.dk