Grøn og Ung fokuserer på den optagethed af klima og miljø, som fylder meget blandt den yngre generation. Hvordan kan kirken komme denne optagethed i møde – og hvordan bringer den sig selv på banen som medspiller i overvejelse om ansvar, forandring og håb for fremtiden? 

Grøn og Ung har været et specifikt projekt, som har kørt i perioden 2021-22 i samarbejde mellem Grøn Kirke, Kirkefondet og Folkekirkens Nødhjælp. Vi har med Grøn og Ung undersøgt forskellige måder at bringe kirken i spil som aktuel aktør for unge og klima. Målgruppen for Grøn og Ung har været unge i alderen 16-23 men også unge voksne i alderen 24-32. Ud af projektet er kommet alt fra et tværfagligt undervisningsmateriale for gymnasier/kirker til en workshop, der får unge til at reflektere over natur, ansvar og velsignelse – ligesom også retrotirsdage med upcycling af genbrugstøj og teaterforestilling om fremtiden og klimaet også er noget, som er udsprunget af Grøn og Ung projektet.

Vi har samlet alle materialer og erfaringer fra projektet her nedenfor. Det kan sagtens bruges i mange andre sammenhænge udenfor dette projekt. Så du inviteres til at læse, bruge, plukke og lade dig inspirere.