Printervenlig version
 
 
 
     
 
 

Udgivelser

Udgivelserne kan bestilles ved henvendelse til Kirkefondet, enten på tlf. 33 73 00 33 eller pr. e-mail: kirkefondet@kirkefondet.dk

Vi giver 10% rabat ved køb af min. 10 stk.
Alle priser er inkl. moms, men ekskl. forsendelsesomkostninger. 

Spiritualitet og gudstjeneste

Nøgle til... 3 foldere om folkekirken

3 smukke og informative guider til henholdsvis kirkerummet, gudstjenesten og folkekirkens opbygning. 
Sognepræst og kunsthistoriker Anne-Mette Gravgaard og sognepræst Knud Munck står bag folderne "Nøgle til kirken" og "Nøgle til gudstjenesten", mens sognepræst Kaj Bollmann har skrevet teksten til "Nøgle til folkekirken". Folderne er velegnede til at lægge frem i kirker eller til brug i konfirmationsforberedelsen, i andre undervisningssammenhænge eller til menighedsrådet eller andre, der gerne vil have mere viden om folkekirken. Tegner og grafiker Kim Broström har stået for illustrationer og design på folderne, der hver er på 16 sider og i farver.
Pr. stk. kr. 10,-
Sæt med alle 3 foldere kr. 25,-
Pakke med 25 stk. ens foldere kr. 175,-

Om at være menneske - et spil, der skaber samtaler om vigtige livsspørgsmål

Spillet er udviklet for at skabe samtaler om vigtige livsspørgsmål, herunder også tro. Det består af en terning og 108 spørgsmål fordelt på 6 kategorier af kort: Tro, Håb, Kærlighed, Fødsel, Liv og Død. Spillet spilles i grupper med 2-5 personer. 
Spillet kan anvendes i både kirkelige og ikke kirkelige sammenhænge. Kirker kan bruge spillet til åbne spilleaftener, samtaleforløb i mindre grupper, til konfirmander og konfirmandforældre, i menighedsrådet, som gave til brudepar og i andre sammenhænge med behov for gode samtaler om store spørgsmål. Derudover kan spillet også bruges sammen med din partner, med venner/veninder, til facilitering af eksistentielle samtaler på arbejdspladsen og som individuel refleksion. Spillet er udviklet af Lise Damkjær. Hvis man vælger at dele spillet op, kan der købes ekstra spilleterninger og spilleregler.
Download spillevejledning til lederen her.
Spil inkl. terning - kr. 350,-
Ekstra terning og to kort om spil og spilleregler - kr. 25,-


Mine dybe tanker

"Mine dybe tanker" indeholder ca. 60 gode spørgsmål fra spillet "Om at være menneske", som man kan reflektere over.
Der er plads til at skrive dine tanker ned og hyggelige tegninger at tegne videre på eller farvelægge, mens du tænker.
Bogen er velegnet til personligt brug eller som gaveidé, men kan også bruges i forbindelse med lytte- og samtalegrupper. Forslag til dette medfølger.
Du kan også downlade det her.
Bogen er udgivet af Lise Damkjær og Diana Lund.
Kr. 129,-

Gudstjeneste fra kanten

Liturgiske tekster fra Iona Community og Wild Goose Resource Group 
”Gudstjeneste fra kanten” indeholder et stort udvalg af bønner, velsignelser, veksellæsninger, meditationer, dialoger og hele liturgier fra Iona Community og Wild Goose Resource Group, der er kendt for at gøre gudstjenestelivet fornyende og livgivende. Bogen er opbygget efter kirkeåret og derudover er der også et afsnit om heling, som er en hel særlig tradition på Iona.
Bogen er en brugsbog, hvor man kan blive inspireret til at fejre gudstjeneste på nutidens præmisser. De enkelte dele kan bruges når som helst, f.eks. ved andre gudstjenester eller som et element i højmessen, ved andagter, morgensang eller lejrbål, til egen andagt og personlig opbyggelse. 
Bogen er redigeret af Jørgen Degn Bjerrum, Finn Dyrhagen, Allan Ibsen, Per Vibskov Nielsen og Charlotte Lydholm.
240 sider - kr. 299,-

Rødhalsen - CD

En musikfortælling inspireret af Selma Lagerlöfs Kristuslegende Rødhalsen
Til fortællingen er der komponeret ny musik af Stine Michel og Lise Dynnesen. Mellem sangene fortælles historien om den lille fugl, der prøver at lindre Jesus' smerte, da han hænger på korset. Poetisk musikfortælling af høj kunstnerisk kvalitet for børn og voksne. Musikfortællingen kan opføres som en børne-/familiekoncert.
Læs mere på www.stinemichel.dk
CD - kr. 129,-

Dagen vækkes - CD

»Vindens Vej«, der er et keltisk inspireret ensemble, udgav i 2009 cd’en »Må din vej gå dig i møde« i tilknytning til en bog med samme titel, der indeholdt sange, liturgier og bønner fra Iona Community og den keltiske tradition. »Må din vej gå dig i møde« er blevet meget bredt kendt i hele landet, hvor sangene bruges i forskellige kirkelige sammenhænge, og ensemblet har spillet koncerter mange steder.
Nu har »Vindens Vej« udgivet en ny cd »Dagen vækkes«. Inspirationen fra både keltisk spiritualitet og musik er stadig den samme. Cd’en veksler mellem flotte flerstemmige sange og rene instrumentalnumre. De fleste af numrene er komponeret af gruppens egne musikere, mens resten er nye arrangementer og fortolkninger af traditionel keltisk musik.
»Vindens Vej« består af Helene Holm Nielsen, Torsten Borbye Nielsen, Johan Holm Nielsen, Ruben Engelhardt og Ken Dolva. Ensemblet er således et spændende møde mellem musikere fra både klassisk og rytmisk musiktradition, hvilket er med til at give »Dagen vækkes« sit helt eget præg.
Cd’en »Dagen vækkes« er udgivet af »I Mesterens Lys« i samarbejde med Areopagos og Kirkefondet.
CD - kr. 150,-
Køber du både "Dagen vækkes" og cd'en »Må din vej gå dig i møde« kan du købe dem for kr. 250,- (du sparer kr. 50,-)

Salmer fra broen - CD

Janne Mark er sanger i Brorsons Kirke på Nørrebro i København, der er centrum for et væsentligt musikalsk pionerarbejde indenfor moderne gudstjenestemusik. De 12 nye salmer på »Salmer fra broen« er skrevet med inspiration fra singer/songwriter-traditionen – en nærværende, autentisk og emotionel genre som især er udsprunget fra amerikanske sangere som Joni Mitchell, James Taylor, Carole King, Paul Simon og Leonard Cohen. Poetisk og nærværende udfolder teksterne sig i årstidssalmer, salmer om kirkens rum og nuet og i salmer om tro, håb og sorg m.m.
Cd’en er indspillet med bandet Konnect fra Brorsons Kirke, der bl.a. tæller de særdeles velanskrevne jazzmusikere Henrik Gunde og Flemming Agerskov. Den amerikanske pedal steel guitarist Michael Douchette giver musikken yderligere karakter. Cd’en er en kunstnerisk oplevelse, som ikke er hørt før i dansk salmetradition. Den er tænkt som lyttemusik med vægten lagt på kunstnerisk kvalitet, men kan også tjene som inspiration ved udførelse af korsatserne og klaversatserne i nodebogen. Læs mere om nodebogen nedenfor. Lyt til nogle eksempler fra cd'en ved at klikke på nedenstående links:
"Et hus at komme til"
"De første forårstegn i Norden"
"Nu"
Læs evt. mere på www.jannemark.dk eller www.konnect-info.dk
CD - nu kun kr. 100,- (førpris 150 kr.)

Salmer fra broen - nodebog

Janne Mark er sanger i Brorsons Kirke på Nørrebro i København, der er centrum for et væsentligt musikalsk pionerarbejde indenfor moderne gudstjenestemusik. De 12 nye salmer på »Salmer fra broen« er skrevet med inspiration fra singer/songwriter-traditionen – en nærværende, autentisk og emotionel genre som især er udsprunget fra amerikanske sangere som Joni Mitchell, James Taylor, Carole King, Paul Simon og Leonard Cohen. 
»Salmer fra broen« består af en CD og en nodebog. Læs mere om CD'en ovenfor. 
Nodebogen indeholder klaversatser med becifringer til fællessang og kor- og klaversatser for lige stemmer. Korsatserne vil forhåbentlig hjælpe salmerne på vej ud i det danske kirkeliv via kor og særligt interesserede. De to-trestemmige satser kan synges med stor aldersmæssig bredde og med både øvede og mindre øvede korsangere.
Nodebog - 88 sider, A4 - kr. 200,-
Sæt med 20 bøger og 1 CD - kr. 3500. (Norm. pris kr. 4150,-)
 

Pilgrim - sange til andagt og vandring

Sangbogen "Pilgrim - sange til andagt og vandring" indeholder 122 sange. Udover 76 sange på dansk er der 46 sange på andre sprog, så man også kan bruge den i udlandet sammen med andre medvandrere.
Teksterne strækker sig fra de mere end 2500 år gamle valfartssalmer fra Det Gamle Testamente, over danske salmedigtere som f.eks. Ambrosius Stub, Grundtvig og Ingemann, til helt nye salmer af bl.a. Iben Krogsdal. Musikken har næsten en lige så stor spændvidde: Fra middelalderens gregorianske melodier, over traditionelle koraler og folkemelodier, til nye melodier inspireret af sangtraditionen i Taizé.
Sangbogen er i A5-format og med spiralryg, så den er praktisk at bruge på vandringen, både i sjælens landskab, gennem livet fra vugge til grav eller på den planlagte pilgrimstur. Alle sangene er forsynet med noder, og næsten alle har becifringer.
I tilknytning til sangbogen er der udgivet to cd'er med nogle af sangene fra sangbogen. Læs mere nedenfor. Sangbogen og cd’en medv samme navn er frugten af et stort pilgrimsprojekt, som Helligaandskirken på Strøget i København holdt i sommeren 2011. Se Youtube-klip om udgivelsen her.
Sangbog - nu kun kr. 100,- (Førpris kr. 200,-)

Pilgrim - sange til andagt og vandring CD

En del af sangene fra sangbogen "Pilgrim - sange til andagt og vandring" (se ovenfor) er indspillet på en CD med samme titel. Sangbogen og cd’en er frugten af et stort pilgrimsprojekt, som Helligaandskirken på Strøget i København holdt i sommeren 2011, hvor der blev vandret mange ture og sunget meget korsang.
CD’en er en dobbelt-CD med kor, solister og ensemble med guitar, fagot, fløjte og slagtøj. Den ene CD er på dansk, den anden er på engelsk. Begge CD’er er bygget op som andagter med salmer vekslende med bønner og andre liturgiske led. Det er gjort ud fra den tanke, at hvis man ikke har nogen at fejre andagt med, kan man lytte til CD’en. Natkirken har tidligere udgivet CD’en ”Sange fra Natkirken på Strøget”, hvor flere sange fra sangbogen er med. Læs mere nedenfor.
CD - kr. 150,-

Sange fra Natkirken på Strøget CD

"Sange fra Natkirken på Strøget" blev udgivet i 2009 af natkirken ved Helligaandskirken i 2009. Musikken på CD'en er for en stor del skrevet særligt til Natkirken. Den læner sig op af den gregorianske tradition og den repetitive sang fra Taizé-klosteret i Frankrig. CD'en er bygget op af musik fra to andagter, en lysandagt og en midnatsandagt, som man kan lytte til bl.a. som aftenandagt hjemme. Mange af sangene på CD'en er med i sangbogen "Pilgrim - sange til andagt og vandring" (se ovenfor).
CD - kr. 100,-

I underværkers land

På cd'en "I underværkers land" giver jazzgruppen TYST 10 danske salmer et spændende kunstnerisk udtryk, der giver nyt liv til de kendte og elskede tekster og melodier. Kærligheden til de gamle salmer får lov at skinne igennem på den nye CD, der indeholder klassikere som "Se nu stiger solen" og "Sov sødt barnlille", men også den nyere salme "Hvad er det at møde den opstandne mester" er på albummet.
TYST forbinder den danske salmetradition med elementer fra nordisk jazz, klassisk musik og moderne elektronisk musik. I TYSTs versioner fremstår budskabet i salmerne friskt og aktuelt, og albummet henvender sig således både til den erfarne kirkegænger, som vil kunne høre de kendte salmer udfolde sig påny, og til mennesker, der generelt oplever kirkens musik som støvet og forældet. Hør smagsprøver fra CD'en her.
Kristeligt Dagblad anmeldte CD'en den 20. oktober og gav den 5 ud af 6 stjerner. De skrev bl.a.: "Det er salmer, der er som skabt til sofaen".  
CD'en er udgivet af Kim Boeskov Music i samarbejde med Kirkefondet. TYST kan også bookes til kirkekoncerter. Læs mere her
Nu kun kr. 49,- (Førpris kr. 149,-) 

Må din vej gå dig i møde - bog

Interessen for keltisk spiritualitet er vokset i de senere år, ikke mindst på grund af øen Iona og Iona Community, som er kendt for deres liturgiske praksis med poetiske bønner, sange og liturgier.
»Må din vej gå dig i møde« indeholder en introduktion til den keltiske spiritualitet og Iona Community og 40 sange med noder samt forslag til en række liturgier med bønner og velsignelser.
Materialet er fortrinsvis fra Wild Goose Resource Group/Iona Community, men der er også en række ældre keltiske tekster med nye danske melodier og et par liturgier, der er brugt ved gudstjenester og workshops holdt af »I Mesterens Lys«. Alt sammen udgivet på dansk til inspiration og til brug ved gudstjenester i forskellige sammenhænge og til personlig andagt. 
I tilknytning til bogen er der udgivet en cd med 15 af sangene indspillet af »Vindens vej«. Læs mere om cd'en nedenfor.
Udgivelserne er udgivet i samarbejde med »I Mesterens Lys«.
148 sider - kr. 168,-
Sæt med 20 bøger og 1 CD
- kr. 3000,- (normalpris kr. 3510,-)

Må din vej gå dig i møde - CD

"Vindens Vej"
CD'en "Må din vej gå dig i møde" indeholder 15 sange fra bogen af samme navn (se ovenfor). Udover sangene fra Wild Goose Resource Group og Iona Community er der også en række ældre, keltiske tekster med originale danske melodier. De fleste af disse melodier er skrevet af Torsten Borbye Nielsen.
Sangene er indspillet af "Vindens Vej", der består af Helene Holm Nielsen, Malene Brask Olsen, Johan Holm Nielsen, Ruben Engelhardt og Torsten Borbye Nielsen. En rød tråd gennem alle sangene er den folkelige tone, som lægger op til en enkelhed i fremførelsen, hvor stemmen er det bærende. 
Hør eksempler fra CD'en her.
"Vindens Vej" kan også bookes til koncerter. Læs mere her
CD - kr. 150,-
"Vindens Vej" har udgivet en opfølger til denne cd med titlen "Dagen vækkes". Køber du både "Dagen vækkes" og cd'en »Må din vej gå dig i møde« kan du købe dem for kr. 250,- (du sparer kr. 50,-)
 

Ansigt til ansigt

CD med 14 salmer af Torsten Borbye Nielsen
Torsten Borbye Nielsen, der stod bag Kirkefondets udgivelser "Må din vej gå dig i møde", har udgivet sit 10. album med både nye og gamle salmer og sange. Både melodier og tekster er Torsten Borbye Nielsens egne, bortset fra "Lover Herren", som har fået ny melodi, og "Guds fodspor går gennem græsset", der er en sommermeditation skrevet af Grethe Morthorst.
Musikken på det nye album har sin egen tone, et akustisk præg, med guitaren som det gennemgående instrument. Det vokale varetages af Torsten selv sammen med Helene Holm Nielsen, og de to suppleres af fremragende musikere på klaver, kontrabas og trommer. De velklingende arrangementer henter både inspiration fra Jan Johanssons svenske folkeviser, Paul McCartneys "Yesterday" og Stan Getz' swingende bossa.
Lyt til prøver på sangene her
Kr. 149,- 

Syng lovsang hele jorden - sange fra Taizé

Red. Rune Funch, Helen MacLean og Søren Grarup
»Syng lovsang hele jorden« indeholder 122 sange fra Taizé. hvoraf langt de fleste er oversat til dansk, men sangene kan også synges på deres originalsprog i forbindelse med gudstjeneste, andagt og bøn. Hæftet indeholder også 7 bønner af Broder Roger. Der er en introduktion til Taizé og brugen af sange og bønner forrest i hæftet. Enkelte af sangene i sangbogen har soli, der kan downloades gratis her.
"Syng lovsang hele jorden" erstatter hæftet "Sange og bønner fra Taizé, som Kirkefondet udgav i 1998, og som nu er udsolgt. I forbindelse med sangbogen er der også udgivet en cd med 17 af sangene. Læs mere om cd'en "Syng lovsang hele jorden" nedenfor. 
Sangbog - 112 sider - kr. 125,-. 

"Syng lovsang hele jorden" - cd med sange fra Taizé

Cd'en »Syng lovsang hele jorden« er den første udgivelse af sange fra Taizé på dansk. Sangene stammer fra det franske broderfællesskab i Taizé i Bourgogneområdet i Frankrig. 
Sangene er ment til brug ved gudstjeneste eller fælles bøn, som hjælp til at tage sig tid i Guds nærvær. Cd'en indeholder 17 af sangene fra sangbogen. Cd'en er udgivet af Laudate Dominum.
Kirkefondet har udgivet sangbogen »Syng lovsang hele jorden« med 122 sange. Læs mere om sangbogen ovenfor. 
Cd - kr. 139,-

Salmer på ny

af Peter Andreas Arendt, Betty Gregers Arendt og Søren Andresen
Cd'en "Salmer på ny" består af ti salmer fra Den Danske Salmebog samt to afstikkere i forskellige retninger. Nogle af salmerne i udgaver, der er tæt på den måde, man til dagligt hører dem sunget, mens andre forekommer i næsten fragmentariske udførelser.
De tre kunstneres personlige, musikalske udgangspunkter mødes, væver sig ind i hinanden og giver en nutidig og klar fortolkning af stærke ord og stor musik. På samme tid stille legende, besnærende og kraftfuldt.
"Salmer på ny" er et forsøg på at nå et bredt publikum. Både dem, for hvem salmerne er det daglige brød og dem, for hvem salmer er mere fremmedartede.
Se indholdet af sange på cd'en
Læs kunstnernes forord til »Salmer på ny«.
Cd - nu kun kr. 49,- (Førpris kr. 139,-)

Vi har et håb - cd med salmer og sange fra alverden

Cd med 24 af de 45 salmer, der er udgivet i sangbogen »Vi har et håb«. Salmerne er indsunget af Grenaa kirkes pigekor og kammerkoret SESTINA under ledelse af Marianne Bie, Betty Arendt og Peter Arendt. Her kan man få inspiration til, hvordan salmerne skal synges eller bare lytte til de smukke salmer.
Cd - kr. 125,-. 

Supplement til Koralbog

54 nye melodier af Poul Raaby
Ofte støder man i kirken på ikke specielt sangbare salmemelodier, og mange præster undlader bevidst at benytte visse salmer i gudstjenesten alene pga. melodien. Det forsøger kirkemusiker og komponist Poul Raaby nu at rette op på med udgivelsen "Supplement til Koralbog" med 54 nye melodier til salmer i Den Danske Salmebog. 
Nodesatserne er lavet til orgel af komponist Jan Thor Callesen, som også lavede nodesatserne til Koralbogen i 2003. De nye melodier er med andre ord lige til at gå til for landets organister. Læs mere om bogen her eller på www.salmemelodier.dk
Anmeldelse fra FRIK (Foreningen for Rytmisk musik I Kirken) v/ Johannes Konstantin Neergaard:
"Man skal ikke have hørt mange af melodierne eller harmoniseringerne, før det står klart, at her er tale om kvalitet og et frisk musikalsk pust in i en ærværdig tradition."
64 sider, indb. i stort format - kr. 248,-

Supplement til Koralbog 2

57 andre nye melodier af Poul Raaby
Kirkemusiker og komponist Poul Raaby har nu skrevet endnu 57 melodier til salmer i Den Danske Salmebog i dette Supplement til Koralbog 2.
"Der er mange rigtig gode ting at hente - f.eks. er DDS 171 en perle, DDS 54 siger bare Bingo!, DDS 285 er en rigtig flot melodi, DDS 323 er et spændende bud og DDS 523 er en fin sangbar melodi. Der er mange flere gode melodier heri, som fortjener at blive taget i brug", Georg Klinting i Organistbladet.
64 sider, indb. i stort format - kr. 248,-

Salmer i et nyt lys

CD med 40 nye salmemelodier af Poul Raaby
Poul Raaby har lavet nye melodier til 170 af salmerne i den Danske Salmebog, hvor 111 er udgivet i 2 nodesamlinger. 40 af de udgivne melodier kan høres på denne dejlige cd med sangerinden Fie Pilgaard og komponisten ved klaveret. Læs evt. mere på www.salmemelodier.dk
CD - kr. 75,-  

Gospelhåndbogen

af Lars Jochimsen
»Gospelhåndbogen« er først og fremmest en inspirationsbog og en håndbog til dem, som gerne vil arbejde med gospelmusik, men som enten mangler viden om, hvordan de skal gøre, eller som har lyst til at lære mere om de grundlæggende teknikker.
Bogen er fyldt med spændende forslag til, hvordan man kan arbejde med gospelmusikken i f.eks. konfirmandundervisningen, eller hvordan man starter et gospelkor i kirken, og de mange konkrete eksempler på gospelliturgier, workshopskabeloner og koncertformer er gode redskaber, der gør det let for præster, menighedsråd, organister, gospelinstruktører m.fl. at arbejde med gospelmusikken.
Bogen er skrevet af gospelkonsulent, gospelinstruktør og underviser Lars Jochimsen, som har stor erfaring med at arbejde med gospelmusik i folkekirkeligt regi. Se uddrag af anmeldelser af bogen her.
96 sider - kr. 149,-

Spiritualitet og åbne kirker

Inspirationskort til kirken

Kirkefondet har i samarbejde med Areopagos udgivet en smuk, sort æske med 6 forskellige kategorier af kort i visitkortstørrelse, der kan give de besøgende i kirken, konfirmanderne m.fl. en større oplevelse i kirken. De 6 kategorier, der følger med æsken, er Bibelen, Salmer, Bønner, Velsignelser, Brug kirkerummet og Tanker. Derudover kan man også købe kort med Fadervor og Trosbekendelsen. For de fleste af kategorierne er der 10 forskellige kort. Der er i alt 57 forskellige kort. Kortene er smukt illustreret af grafiker og tegner Kim Broström. Udover at have æsken stående i kirken, kan kortene også bruges ved gudstjenesten, til konfirmander, på efterskoler og i mange andre sammenhænge.
Kortene er nu også udkommet på engelsk og tysk til kirkens udenlandske besøgende. Køb en samlet æske med de 3 kategorier Bibelen, Tanker og Velsignelse på engelsk og tysk. Prisen for æske og supplerende kort er den samme som nedenfor.   
Æske med 6 x 100 kort (et sæt) koster kr. 595,-. Kirker, der er tilmeldt vejkirkeordningen får 100 kr. i rabat, og kan altså købe æsken for kr. 495,-
Kortene kan også købes separat uden æske.
1 pakke/kategori med 100 kort kr. 75,-.
4 pakker - kr. 250,-. 6 pakker - kr. 350,-.
Alle 8 pakker - kr. 450,-.

Vejkirker og andre åbne kirker

Kirkefondet udgiver hvert år omkring 1. april brochuren »Vejkirker og andre åbne kirker«. Brochurerne findes i 2 udgaver: én for Jylland og én for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer).
I brochurerne kan man se, hvor kirkerne ligger. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser. 
Brochurerne kan fås gratis i de deltagende kirker, på biblioteker, på turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer landet over eller ved henvendelse til Kirkefondet. Du kan også downloade brochurerne og få mere at vide ved at klikke her.

Bønner på vejen

af Werner Fischer-Nielsen 
Hæftet »Bønner på vejen« indeholder en vejledning til, hvordan man kan bede, enten med egne ord eller ved hjælp af andres bønner. Udover indledning og vejledning til bøn indeholder hæftet også Fadervor, Velsignelsen og bønner af bl.a. Holger Lissner, Dietrich Bonhoeffer, Signe M. Berg, Augustin og Frans af Assisi.
»Bønner på vejen« kan f.eks. lægges i kirken i forbindelse med lysglober,  vejkirker og åbne kirke eller bruges på pilgrimsvandringer, eller den kan uddeles til konfirmander, dåbsforældre, patienter m.fl.
Hæftet er på 32 sider, og smukt illustreret af tegner og grafiker Kim Broström.
Hæftet koster 20,- pr. stk.
1 pakke med 25 stk. - kr. 300,-

Postkort med bønner og bibelcitater

Kirkefondet har udgivet 8 flotte postkort med bønner og bibelcitater illustreret af Kim Broström. Postkortene kan f.eks. bruges i forbindelse med lysglober, i vejkirker og natkirker, ved specielle gudstjenester, på pilgrimsvandringer, på hospitalet eller plejehjemmet eller til konfirmander og minikonfirmander.
Bibelcitater på kortene:
Salmernes bog 121, 1-2, Johannesevangeliet 8, 12
Johannesevangeliet 3, 16, 4. Mosebog, 24-26.
Bønner på kortene:
Fadervor, Birgitta af Vadstenas bøn
Bønner af Teresa af Avila, Traditionel gælisk bøn.
Klik her for at se kortene i stor størrelse.
Kortene kan købes i pakker á 25 ens kort.
1 pakke med 25 ens kort - kr. 50,-
4 pakker kort á 25 stk. - kr. 150,-
Alle 8 pakker kort á 25 stk. - kr. 275,-

Tænd et lys

Om lys og lystænding i kirkerummet
Red. Susanne Fabritius de Tengnagel
Hæftet indeholder artikler, der historisk redegør for brugen af lys i kirken, samt forslag til forskellige måder at tænde lys på både i og uden for en gudstjenestlig sammenhæng, liturgiforslag til lystænding, henvisning til lysord i Bibelen, salmer og lysbønner og meget andet.
40 sider - kr. 95,-

Sogn - kirke - samfund

Ledelse og involvering af frivillige i folkekirken

af Dorte Kappelgaard, Troels B. Carlander og Steen Eskildsen
Bogen giver en praksisnær og sammenhængende tilgang til at involvere og lede frivillige i folkekirken. Den giver redskaber til at engagere og involvere flere frivillige i kirkens arbejde og viser, at der er mange måder at udvikle et godt frivilligmiljø på. "Bogen kommer godt og detaljeret omkring alle de forhold, som er relevante for at inddrage, organisere, lede samt rekruttere og fastholde frivillige på i folkekirken...Med denne bog får folkekirkens menighedsråd, præster, ansatte og andre, der koordinerer det frivillige arbejde, et godt redskab til at fremme arbejdet med kirkens liv og vækst", Søren Abildgaard, formand for Landsforeningen af Menighedsråd.
Bogen er udgivet af forlaget Ingerfair i samarbejde med Kirkefondet og 3K-uddanelsen i Aarhus.
172 sider - kr. 299,-

Jeg er troende, men IKKE religiøs

af Ina Rosen, Lars Buch Viftrup og Morten Skrubbeltrang
Bogen giver et øjebliksbillede af danskernes tro og denne tros udfordring til folkekirken. Bogen bygger på en ph.d.-afhandling med en række interviews om danskernes tro, og derudover giver bogen en lang række bud på, hvordan folkekirken kan møde den almindelige danskers tro. Der er bl.a. mere end 20 forskellige ideer og øvelser til, hvordan man i den lokale kirke kan komme i dialog med den store gruppe af af danskere, der er medlem af folkekirken, men som måske ikke bruger den så ofte.
Kapitlerne i bogen er skrevet af ph.d., religionssociolog Ina Rosen, sognerpæst Lars Buch Viftrup og generalsekretær i Kirkefondet Morten Skrubbeltrang.
Bogen henvender sig til medlemmer af menighedsråd, frivillige og ansatte samt andre, der er interesserede i tro og kirke og mødet mellem disse.
126 sider - kr. 148,- 

De unge voksne og folkekirken

Kirkefondet satte fra 2007-2010 fokus på de unge voksne i alderen 18-35 år med projektet "Ung i kirken". Som en del af projektet udgav Kirkefondet rapporten "De unge voksne og folkekirken - de 18-35-åriges frivillige engagement i sognemenighederne". Undersøgelsen og rapporten er udarbejdet af CUR - Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik. I undersøgelsen satses ikke blot på afdækning af fakta, men også på konkrete forslag og anvisninger til brug for menighedsråd og andre, som ønsker at styrke de unge voksnes engagement i og medejerskab til det lokale kirkeliv.
På baggrund af rapporten er der også udarbejdet en folder, der indeholder hovedpunkterne fra undersøgelsen samt en række igangsættende spørgsmål, som kan bruges i menighedsrådet eller ved et større arrangement, hvor de unge voksnes engagement sættes til debat.
Rapporten kan downloades gratis her, eller købes for kr. 50,- + porto.
Folderen kan dowloades her eller fås gratis ved henvendelse til Kirkefondet.  

"Hvorfor holder vi fri?"

- udstilling og undervisningsmateriale
Udarbejdet af Anne-Mette Gravgaard

»Hvorfor holder vi fri?« består af 3 billedserier, der er udviklet med henblik på at fortælle børn med forskellig etnisk og religøs baggrund om danske helligdage. Til hver billedserie er der udgivet et inspirationshæfte med relevante oplysninger om billeder og fortælling samt igangsættende spørgsmål, der kan inspirere lærere og præster til at lade børnene gå på vandring i billederne.
Læs mere om udstillingen og det øvrige undervisningsmateriale.

 

For folkekirkens skyld

at forny for at bevare
Udgangspunktet for debatbogen »For Folkekirkens skyld - at forny for at bevare« er, at folkekirken absolut er værd at bevare, men at den trænger til et "eftersyn". Der er stadig stor velvilje over for folkekirken i befolkningen, men der sukkes også efter reformer. Hvilke reformer der er brug for, og hvordan de skal indføres, er nogle af de spørgsmål, som debatteres i bogen.
Indeholder bidrag af fhv. redaktør Jens Ravn-Olesen, lektor Hans Raun Iversen, generalsekretær Kaj Bollmann, fhv. formand for Danske Slagterier Bent Sloth, amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen og sognepræst Ulla Britt Sørensen.
Bogen er udgivet af Unitas Forlag i samarbejde med Kirkefondet.
136 sider - nu nedsat til kr. 68,-

Stedet og vejen

- En antologi om menigheden nu og i fremtiden
De store udfordringer til kirken og menighederne får i denne bog traditionelle modstandere til at samles i fælles søgen efter, hvad der nu og i fremtiden er centralt i det at være kirke og menighed i Danmark. Bogen indledes med artikler af formændene for de fire store kirkelig retninger: Kirkeligt Samfund, Kirkefondet, Indre Mission og Kirkeligt Centrum. Men også folk uden de kirkelige inderkredse kommer til orde bl.a. kulturforsker Johs. Nørregaard Frandsen, EU-parlamentariker Anne E. Jensen, ledelsesforsker Erik Johnsen, chefredaktør Erik Bjerager og kommunikationsdirektør Kresten Schultz Jørgensen.
224 sider - kr. 225,-

Natkirkerne i det indre København

"Haven og byen"
De 3 natkirker i Københavns City (Trinitatis Kirke, Helligåndskirken og Vor Frue) har udgivet et meget smukt hæfte med introduktion, indtryk og tanker fra de 3 natkirker i den indre by, der er meget forskelligartede. Gennem ord og meget flotte billeder fra kirkerne kan man hente inspiration fra de overvejelser, medarbejderne har gjort sig omkring det arbejde, der foregår i natkirkerne.
Udgivet af Natkirkeudvalget i Citykirkernes Fællesråd.
56 sider, farveill. - kr. 95,-

Mission i et pluralistisk samfund - hvorfor og hvordan?

To foredrag af Darrell Guder, professor ph.d. ved Princeton Tehological Seminary, holdt ved missionskonferencen med samme tema på Hotel Nyborg Strand i juni 2006. Introduktion af Viggo Mortensen, professor ved Århus Universitet. Udgivet af Folkekirkens Mission 2007. 
40 sider - kr. 50,-

Kirkerum og kirkekunst

Storbyens virkeliggjorte længsler

- kirkerne i København og på Frederiksberg
1860 - 1940 ved Anne-Mette Gravgaard
En flot bog om alle de 57 kirker, der blev opført i København og på Frederiksberg i perioden 1860-1940. En god og nødvendig håndbog, egnet til historiske opslag om de enkelte kirker, og interessant som baggrundsmateriale for de kommende års overvejelser om struktur og kirkeliv i de københavnske sogne. 
160 sider, indb. - kr. 248,-

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Kirkefondet udgiver jævnligt et e-mail nyhedsbrev med nyheder og nye produkter m.m. Tilmeld dig her.