hline
 

Vejkirker og andre åbne kirker

Så er de nye brochurer over vejkirker og andre åbne kirker i 2017 på vej ud. Der er i alt 415 kirker fordelt udover hele landet, der har valgt at være med i brochurerne. 

Brochurerne findes som sædvanlig i 2 udgaver: én for Jylland med 208 kirker og én for øerne (Sjælland, Fyn og de øvrige øer) med 207 kirker. Brochurerne er trykt i 92.000 eksemplarer i alt, og kan fås i de deltagende kirker, på biblioteker, på turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og udvalgte museer mv. De kan også fås ved henvendelse til Kirkefondet.

Download de nye brochurer
Du kan også downloade brochurerne allerede nu ved at klikke på nedenstående links. Der er direkte link til kirkernes hjemmesider i brochurerne. 

Brochuren for Jylland

Brochuren for Øerne

Et væld af oplysninger om kirkerne
I brochurerne kan man se kirkernes beliggenhed. Der er en kørselsvejledning og oplysninger om bl.a. kirkernes åbningstider, seværdigheder, faciliteter, koncerter og arrangementer, kontaktpersoner og hjemmesideadresser. 

For to år siden introducerede vi cykelvenlige vejkirker, der betyder, at der ved disse kirker er et sted, hvor man må stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske, og der vil være en cykelpumpe til rådighed. De cykelvenlige vejkirker er der kommet endnu flere af i år. Som noget nyt er Hærvejen i år tegnet ind på kortene i Jyllandsbrochuren, og kirkerne langs den har fået et hærvejssymbol, så turister til fods eller på cykel kan besøge kirkerne langs Hærvejen.

Kirkerne langs Den Danske Klosterrute er også stadig markeret. Læs mere om Den Danske Klosterrute på www.klosterruten.dk
Der er også et ikon ved de kirker, der er med i Nationalmuseets lydguide "Øret til væggen" om kalkmalerier, der kan downloades til din smartphone via App Store eller Android Marked. Læs mere på http://kalkmaleriinfo.natmus.dk 

I nogle af kirkerne vil der være personale eller frivillige, som er til rådighed med oplysninger om kirken og måske byder på en kop kaffe e.lign. I kirkerne vil der være fremlagt oplysninger om kirken og sognet, og de fleste steder vil der være en bibel eller salmebog til rådighed til personlig fordybelse og andagt.

17. gang brochurerne udgives
Det er 17. gang, at Kirkefondet udgiver disse brochurer over vejkirker og andre åbne kirker i Danmark. Det er de deltagende kirker, der finansierer trykning og distribution af brochurerne. I år er der ca. 20 nye kirker med i brochurerne. 

Brochurerne er atter i år illustreret og layoutet af tegner og grafiker Kim Broström.  

I forbindelse med vejkirkeprojektet har Kirkefondet tidligere udgivet bønnehæftet »Bønner på vejen«, og folderen »Nøgle til kirken«, der er en guide til kirkerummet, og 8 smukke postkort med bønner og bibelcitater og et postkort med vejkirkeforsiden. Til kirkerne har Kirkefondet produceret en æske med inspirationskort til kirkens besøgende. Læs mere om alle vore udgivelser her.

Tips til besøg i kirkerne
Mange bruger brochurerne, når de tager rundt på ture i Danmark. Formatet gør det nemt at have brochurerne liggende i handskerummet. Oplysninger om kirkernes adresser gør det nemt at indtaste adressen på sin GPS.

Senere på foråret får Kirkefondet en ny hjemmeside, og her vil det blive muligt at søge på de enkelte vejkirker eller på symbolerne, så man f.eks. kan finde alle vejkirker med kalkmalerier eller cykelvenlige vejkirker. Hvis man har en smartphone, vil der også komme en mobil version, hvor man via sin gps i telefonen kan finde den nærmeste vejkirke etc.
  
Ønsker du at finde kirkernes adresser på mere deltaljerede kort eller deres GPS-koordinater eller se fotos af kirkerne henviser vi til hjemmesiden www.korttilkirken.dk 

Planlægger du at tage på tur med børn eller børnebørn, har Nanna Lønne Votborg skrevet en rigtig god artikel til hjemmesiden "Sjov for børn" om vejkirker, og om hvordan man kan forberede besøg i en kirke med børn. Læs artiklen her.


Til pressen, de deltagende kirker og andre interesserede kirker
Klik her for yderligere information, billeder og logoer

 
 
hline